Hoofdpijn- en Kaakfysiotherapie

Reguliere
zitting

€ 37,00

Toeslag
uitbehandeling

€ 18,00

kaakfysiotherapie

Kiespijn, kaakpijn, hoofdpijn?
Hoofdpijn- en kaakfysiotherapie kan uitkomst bieden!

Temporomandibulaire disfunctie (TMD) komt voor in tal van vormen en elke tandarts krijgt er dan ook mee te maken.

Bij pijn in de mond, in het gebied van de kaak en/of kiezen, wordt vaak gedacht aan een probleem met het gebit. Hiervoor raadpleegt u uw tandarts. Het gebeurt regelmatig dat bij uw tandartsbezoek niets gevonden wordt. Het probleem wordt dan mogelijk veroorzaakt door een stoornis in het kaakgewricht (temporomandibulaire gewricht) of hoog in de nek (cervicale wervelkolom) of door een stoornis in de kaak- of nekspieren. Deze stoornis kan uitstralen langs de kaaklijn, waardoor er pijn in het aangezicht of in de kaak kan worden ervaren.

Bij welke klachten kunnen we behandelen?

Samen met de manueel therapeut en de fysiotherapeut, die gespecialiseerd is in dry needling van het hoofd/kaak-gebied (oro-faciaal), behandelen we de volgende klachten:

  • Kiespijn of andere klachten welke door de tandarts niet als een tandheelkundig probleem beoordeeld worden
  • Beperkte mondopening (mond niet goed kunnen openen of sluiten)
  • Kaakklachten ( niet goed kunnen kauwen/eten of knarsen/kraken tijdens openen en of sluiten van de mond. Pijn bij gapen of op iets hards bijten)
  • Een stijf, vermoeid, gespannen gevoel in de wang
  • Tandenknarsen of kaakklemmen ‘s nachts

Dry needling orofaciaal kan daarnaast ook effectief zijn bij:

  • Aangezichtspijn
  • Hoofdpijn
  • Nekpijn, spanning in nek-, gezichts- en/of hoofdspieren
  • Oorklachten, tinnitus
  • Duizeligheidsklachten

Wat is dry needling?

 Dry needling is een methode waarbij er gebruik wordt gemaakt van een droge acupunctuurnaald. Bij deze methode wordt er dus geen vloeistof in de spier gebracht. Als er triggerpoints ( spierknopen) in spieren zitten kunnen deze worden aangeprikt met de naald waardoor deze snel en langdurig kunnen ontspannen.

In spieren die langdurig gespannen zijn ontwikkelen zich verhardingen in de vorm van knobbels (knopen) of strengen. Op specifieke plaatsten ontwikkelen zich verhardingen die spontaan of door druk of trek erop uitstralen naar andere gebieden. We noemen deze verhardingen trigger points.

     

 

Bij welke klachten kunnen we behandelen?

Een dry needling behandeling is niet pijnlijker dan een drukpunt behandeling. Voordeel is dat het veel korter duurt dan drukken of masseren.  Het naaldje gaat er in en er meteen weer uit. Soms kan je een plotselinge samentrekking van de spier voelen. We noemen dat een twitch.  De spier ontspant dan meestal meteen en volledig en doet dan niet of minder pijn.

Veelal worden er oefeningen voor thuis meegegeven.

Wat kost een behandeling?
Deze methode wordt vergoed als een normale fysiotherapie behandeling.