Fysiotherapie

Reguliere
zitting

€ 41,95

Toeslag uitbehandeling

€ 25,00

Intake
na verwijzing

€ 61,00

Screening, intake 
en onderzoek

€ 61,00

Eenmalig echografisch onderzoek

€ 69,50

Rapport Fysiotherapie (excl. BTW)

€ 80,00

oudere vrouw doet aan oefentherapie voor fysiotherapie

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut, omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. 

Specialist in beweging

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen.

Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in de praktijk of in sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.

Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie.

Deze is bedoeld om:

  • bewegingsmogelijkheid van de gewrichten te beïnvloeden
  • spierkracht te vergroten
  • betere houding aan te leren
  • beter evenwicht te realiseren
  • beter uithoudingsvermogen te ontwikkelen
  • beter te ontspannen

Het gaat erom dat u zich beter bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek.

Hij geeft ook preventief advies en voorlichting. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.